Nieuw Hout

DE PLAATS VOOR

Ideëen met nieuw hout

 

 

 

Bekijk wat ik van nieuwe houten planken en balken kan maken en over welke gebruinieuwe houtsoorten ik beschik. Deze housoorten koop ik in bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in deze houtsoorten. Staat de houtsoort die u wenst er niet bij? Dan vraag ik mijn leveranciers dit voor mij te zoeken.

 

 

Houtsoorten

Doulas hout

 

Ons Douglas hout is afkomstig van Douglassparren uit verantwoord beheerde bossen in Nederland en verder uit Europa. Bossen waar de natuur en het milieu op één staan en voor iedere gekapte boom nieuwe exemplaren worden aangeplant.

 

Douglas hout valt in Duurzaamheidsklasse 3. Dat betekent dat het onbehandeld gemiddeld 10-15 jaar meegaat, als direct grondcontact wordt vermeden. Langer dan bijvoorbeeld vuren dat met een levensduur van 5-10 jaar in Duurzaamheidsklasse 4 valt. Bijkomend voordeel van Douglas hout is dat het niet geïmpregneerd hoeft te worden met stoffen die het milieu schaden.

 

Douglas hout behoort tot de hardste Europese houtsoorten. Dankzij de sterkte van het hout, is het zowel binnen als buiten breed toepasbaar. Van meubels tot een schutting en van schommel tot gevelbekleding.

Natuurproduct met scheuren en barstjes

Douglas hout is een echt natuurproduct met een natuurlijk vochtigheidsgehalte. Schrik niet als bij het indrogen scheuren en barstjes ontstaan. Die geven het hout juist nóg meer karakter. Over de constructie hoeft u zich geen zorgen te maken. De werking van het Douglas hout beïnvloedt de constructieve eigenschappen niet.

 

Douglas Hout heeft van nature een roodbruine kern en geelachtig spinthout. Onbehandeld verkleurt het hout langzaam naar grijs-blauw. Het mooie is dat u zelf de uitstraling van het hout bepaalt. Kiest u voor ruw of geschaafd? En als u het vergrijzen wilt stoppen behandeld u het douglashout met een transparante beits. Het hout is ook geschikt om in een kleur te verven.

Eiken hout

 

Eikenhout is een houtsoort dat veel verschillende toepassingen kent. Ook is de houtsoort geschikt voor toepassingen buitenshuis. Eikenhout beschikt namelijk over duurzaamheidsklasse II en is daarom uitstekend geschikt voor diverse buitentoepassingen. Het eikenhout is een harde en stevige houtsoort en heeft een mooie uitstraling waardoor deze houtsoort zeer geschikt is voor een breed scala aan toepassingen in en rondom de woning, zoals meubels, schommels, pergola, , tuinhuis, schutting en dergelijke. U merkt het al: de mogelijkheden zijn zeer uiteenlopend. Eikenhout kan onbehandeld toegepast worden en zal vergrijzen.

 

Afhankelijk van de toepassing kan vers of gedroogde eiken gebruikt worden.

Andere houtsoorten waar u aan kunt denken:

 

  • Acaciahout
  • Walnotenhout
  • Hongaars eiken
  • berkenhout

 

Ook hiervoor geldt weer, hebt u een idee, samen kunnen we kijken wat tot de mogelijkheden behoord.

Van Planken

Copyright @ All Rights Reserved